Γιατί Να Γίνεις Ελευθεροτέκτων ;

Οι Ελευθεροτέκτονες χρησιμοποιούν τέσσερις σημαντικές καθοδηγητικές Αρχές οι οποίες τους βοηθούν στον προσδιορισμό της πορείας τους στη ζωή: την Ακεραιότητα Χαρακτήρα, τη ανιδιοτελή Φιλία προς τα υπόλοιπα Μέλη , το Σεβασμό προς τον συνάνθρωπο και τη Φιλανθρωπία προς τους πάσχοντες.

Η εισδοχή στο Ελευθεροτεκτονισμό απαιτεί από τους υποψήφιους να είναι Ελεύθεροι και Χρηστοήθεις και η Παιδεία τους να τους οδηγεί στην επιθυμία για πνευματική βελτίωση και στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Στόχος του Ελευθεροτεκτονισμού είναι να βοηθήσει τα Μέλη του να ενισχύσουν το αξιακό τους πλαίσιο και τις γνώσεις τους, δίνοντας τους τα εργαλεία, τη μεθοδολογία και φυσικά με αποκλειστική δική τους Βούληση και Ελευθερία. Ο Ελευθεροτεκτονισμός πιστεύει στην Δύναμη του ανθρώπου, δεν κάνει υποδείξεις αλλά παραινέσεις ως προς τη Πορεία Γνώσης, τις Ανθρώπινες Αξίες, την Αλήθεια ζωής, που ο καθένας θα αποκτήσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο και με  τη δική του Ελεύθερη Σκέψη.

Γιατί λοιπόν να γίνεις Ελευθεροτέκτων;

  Για να δημιουργήσεις ανιδιοτελείς φιλικές σχέσεις

  Ο Ελευθεροτεκτονισμός δίνει στα Μέλη του πολλές ευκαιρίες για τη δημιουργία ενός μεγάλου κύκλου φίλων για μια ζωή.
  Η καλλιέργεια δεσμών με ανθρώπους που μοιράζονται παρόμοια ενδιαφέροντα και η συνάντηση με ανθρώπους από διαφορετικά κοινωνικά, οικονομικά, μορφωτικά υπόβαθρα είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους ο Ελευθεροτεκτονισμός βοηθά στο να καλλιεργηθούν μακροχρόνιες φιλίες.
  Σκέψου ότι θα συναντήσεις ανθρώπους που δύσκολα θα μπορούσες να βρεθείς κοντά τους στο ήδη υπάρχον κοινωνικό πλαίσιο της ζωής σου είτε λόγω έλλειψης χρόνου είτε λόγω μη κοινών χώρων ενασχόλησης.

  κανονας χαρακας

  Για να εξελίξεις πνευματικά τον εαυτό σου.

  Ο Ελευθεροτεκτονισμός στοχεύει στη δημιουργία   μιας ευγενούς  προσωπικότητας και ενός ακέραιου χαρακτήρα, μιας ξεχωριστής οντότητας για το κάθε Μέλος, μέσα στην Αδελφότητα.
  Είναι αυτές οι βάσεις που βοηθούν τα μέλη να εξελίξουν τον εαυτό τους, να αποκτήσουν Αυτοπεποίθηση,  Δεξιότητες Επικοινωνίας, Δεξιότητες  Λήψης Πρωτοβουλιών και Αποφάσεων, Ικανότητες  Υπεράσπισης μιας Γνώμης, Ανοχή στην έκφραση μιας αντίθετης.
  Οι γνώσεις που θα λάβεις στο Τεκτονισμό θα σε εξελίξουν ως Άτομο, μέλος μιας αλληλεπιδραστικής κοινωνίας αλλά και σαν γνωστική προσωπικότητα, διότι στα Εργαστήρια και τα Φροντιστήρια αναπτύσσονται θεματολογίες, σχετικές με γνωστικές ενότητες για τις οποίες υπάρχει πιθανότητα να μη σου δοθεί η ευκαιρία να ακούσεις οπουδήποτε αλλού.
  Το σίγουρο είναι ότι συνεχώς θα μαθαίνεις!

  κυβος

  Για να συνεισφέρεις θετικά στη κοινωνία

  Η συνεισφορά αυτή συνίσταται είτε ως συμμετοχή σε κοινωνικά γεγονότα, αιμοδοσίες, εθελοντισμός, είτε σε φιλανθρωπικές δράσεις.
  Η φιλανθρωπία είναι στη καρδιά του Ελευθεροτεκτονισμού.
  Τα Μέλη μας έχουν βασικό ΚΑΘΗΚΟΝ την  προσφορά στο συνάνθρωπο και την εκτέλεση του ευγενούς και υψηλού προορισμού της Τέκτονος δια της προς τους ανθρώπους Αγαθοεργίας.
  Ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι αναγνωρισμένος ως μια από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές οργανώσεις στον κόσμο.
  Έχουμε ΧΡΕΟΣ απέναντι στον Άνθρωπο, τον Πλανήτη και όλα τα Έμβια Όντα.
  Αυτά αποτελούν μια απλή εκπλήρωσις Καθήκοντος
  Θεωρώ ότι εάν είσαι ένα Άτομο με Ενσυναίσθηση, Σεβασμό στο Συνάνθρωπο, Ελευθερία Βούλησης και Λόγου και φυσικά Αγάπη προς όλα τα έμβια όντα, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΝΑΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΚΤΟΝΙΚΉ ΜΑΣ ΑΛΥΣΟ.

  γνωμονας
γνωμονας διαβητης

Ξεκίνα Σήμερα Και Διαμόρφωσε Το Αύριο Σου

Γίνε μέλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος Γυναικών
 
Γίνε Τέκτων